pan-de-maiz-pasasΓλυκό με Καλαμποκάλευρο και Σταφίδες

Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες μαύρες αλευρωμένες
Το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 μπέικιν πάουντερ
1 κούπα λάδι
1 ποτήρι νερό
10 γεμάτες κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο (κατά προτίμηση βιολογικό)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μία λεκάνη το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη.Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκάλι, το μπέικιν πάουντερ, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε για να γίνει ένα ρευστό μείγμα περίπου σαν το μείγμα ενός κέικ.
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά .
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί Νο 28 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το μείγμα.

images (1)Κέικ αλμυρό με καλαμποκάλευρο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κούπες καλαμποκάλευρο (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αν θέλετε χωρίς γλουτένη)
  • 3 αυγά χτυπημένα καλά
  • 1 κούπα τριμμένη φέτα (κομμάτια)
  • 1 κούπα γιαούρτι (κεσεδάκι)
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
  • Αν θέλουμε κομματάκια  πιπεριές ψιλοκομμένες

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο τέλος τα άλευρα.
  2. Βάζουμε το χυλό σε μία φόρμα κατα προτίμηση μακρόστενη για να κόβεται όμορφη η φέτα και να δίνει εμφάνιση στο πιάτο.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά. Μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: www.sintagespareas.gr/sintages/keik-almiro-kitrino-san-ilios.html

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.

Filed under Άρθρα, Συνταγές